Rätt tillbehör i stallet

Är du passionerat hästintresserad händer det lätt att du tillbringar den mesta tiden just i stallet. Liksom i många andra miljöer kan det här hända olyckor och tyvärr är ofta olyckor där en häst är inblandad allvarliga. Därför är det viktigt att du har bra utrustning och tillbehör och att du klär dig rätt för att minimera riskerna. Skor och ridstövlar med stålhätta är till exempel a och o när det kommer till att hantera hästar, som tyvärr inte alltid ser sig för vad de sätter hovarna medan du ryktar dem.

Tjej med häst i stallet

Här kan du läsa några fler generella råd om vad du bör tänka på när du spenderar tid i stallet.

Skydda din mobil

När du är ute i terrängen är det även en smart idé att ha med dig en telefon så att du snabbt kan få hjälp om en olycka skulle inträffa. Då är det också viktigt att skydda den väl från regn och yttre påverkan så att den inte blir förstörd, ett bra mobilskal är en nödvändig livförsäkring för din telefon.

Klädsel

Du bör ha slitstarka kläder som är i rätt storlek. Om du har för stora, bylsiga kläder kan det nämligen lätt hända att du fastnar med dem i hästen eller i trädgrenar när du är ute i skogen. Detsamma gäller även halsband. Om du har jacka eller tröja med dragkedja är det viktigt att du knäpper den. När det gäller skor är det viktigaste att de har en klack för att inte riskera att din fot fastnar i stigbygeln. Det allra viktigaste är att du alltid bär hjälm för huvudet är för ömtåligt för att klara av ett fall från hästryggen eller för att kunna ta emot en spark. Se till att den sitter stadigt på huvudet och dra åt hakbandet. Näst efter hjälm är det som ger mest skydd en ridväst. Annan klädsel som kan vara bra att ha är fingervantar för att få bättre grepp om tyglarna.