För dig som tävlar med din häst

För den som äger en häst och tävlar så är det en rolig och spännande utmaning att se vad både ryttare och häst går för. Man kanske har tränat under ett års tid och nu är det dags att se om träningen gett något. Så klart så är ju tävling något helt annat än träning och det gäller att både du och din häst är så förberedd det bara går att vara införs tävlingsdagen.

Dagen innan tävling så gäller det att börja förbereda sig på vad som komma skall. Om du gjort allt rätt under din träning så kommer det säkert gå bra. Beroende på vilken tävling det är så kan det behövas licenser för att få tävla, både för dig och din häst. Se till att ha ordnat med allt sådant innan tävlingen. Även den utrustning som du och din ska ha för att tävla ska vara på plats för att användas. Ta en titt på utbudet från Fåglasång och se om du får någon inspiration därifrån och beställer något till din tävling.

Kontrollera noga att din häst mår bra och att allt är som det ska dagen innan och även på morgonen tävlingsdagen. Det är viktigt att ni båda är alerta och pigga då det ska tävlas. Rengör all utrustning som ska användas under tävlingen och som hästen ska ha. Även din häst behöver tvättas och rengöras. Rykta hästen det sista du gör innan tävlingen så den ser fin ut och glänser. Se till att komma iväg i god tid till tävlingsplatsen så ni slipper stressa. Tar det en timme att åka med bil och hästvagn så se till att komma iväg 30 minuter tidigare än ni tänkt. Bättre att komma fram tidigt än för sent.