Dagens Dubbel

När det handlar om tävlingar med travhästar så finns det några lopp och speltävlingar som är mer mytomspunna än andra. Ett exempel är förstås V75, som nästan alla som har hört talas om trav känner till. Ett annat är Dagens Dubbel.

Dagens Dubbel

Till skillnad från V75 som är lopp som vanligtvis körs varje lördag och där det gäller att pricka in sju vinnare i sju lopp för att vinna storvinsten så är Dagens Dubbel något enklare – på sitt sätt. Här gäller det istället att pricka in vinnarna i de två sista loppen på exempelvis då V75 eller någon annan av de populära travtävlingarna.

Dagens Dubbel, som förkortas (DD) kördes första gången dagen innan nyårsafton 1987 och har sedan dess varit en favorit bland svenska travtippare. Varje ny speldag så utses en travbana där Dagens Dubbel ska avgöras, och generellt sett så är det som sagt oftast just på samma banor där V75, V64 eller V64-tävlingarna körs.

Att spela (DD) är enkelt, du ska alltså gissa vinnarna i de två sista loppen (eller de två lopp som valts till dagens tävling). Den lägsta insatsen för att spela är fem kronor och vinsten räknas ut på så sätt att din insats – exempelvis då fem kronor, multipliceras med det gemensamma odds som de två vinnande hästarna bildar tillsammans. Exempelvis, om två hästar med oddsen 2.00 och 3.00 vinner så kommer din vinst att räknas ut enligt följande ekvation: I x O – fem kronor multiplicerat med sex = 30 kronors vinst.